Näin kierrätät
romut oikein

Romumetallia on turha keräillä nurkkiin pyörimään! Samalla kun pääset romusta eroon ja saat siitä rahaa, teollisuus saa arvokasta raaka-ainetta uusien tuotteiden valmistamiseen. Lisäksi metalliromun kierrättäminen on ympäristöystävällistä ja auttaa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä!

Ostamme ja kierrätämme kaikenlaiset metalliromut kuparista katalysaattoreihin ja ruostuneista autonromuista teollisuuden metallipurkujätteeseen. Kokeneena metallinkierrätystalona tunnemme alaa säätelevät lait ja asetukset sekä oikeat romutus- ja käsittelytavat.

Onko nurkkiisi kertynyt metallia, josta haluaisit päästä eroon?

Tuo itse retekon pisteelle

Voit tuoda romumetallit omalla autolla lähimmälle romupihalle tai Reteko Express pisteelle. Maksamme päivän hinnan tilillesi ilman laskutuslisää ja punnitusmaksuja.

Tilaa nouto

Noutopalvelu painaville romuerille.
Voit tilata noudon yksittäiselle kuormalle. Kysy lisää lähimmältä Retekon pisteeltä.

Autojen romutus

Laita autonromut ja muut loppuun ajetut ajoneuvot kiertoon ja anna niille uusi elämä! Oikein kierrätettynä ajoneuvoromut ovat paljon arvokkaampia kuin turhanpanttina lojumassa.

Ostamme ja kierrätämme kaikenlaiset metalliromut

Ostamme ja kierrätämme kaikenlaiset metalliromut kuparista katalysaattoreihin ja ruostuneista autonromuista teollisuuden metallipurkujätteeseen. Kokeneena metallinkierrätystalona tunnemme alaa säätelevät lait ja asetukset sekä oikeat romutus- ja käsittelytavat. Samalla kun pääset romusta eroon ja saat siitä rahaa.

Kupari

Ostamme esimerkiksi vanhat kupariset vesiputket sekä kupariset sähkökaapelit ja kuparijohdot, joista maksamme hyvän hinnan. Romukuparin hinta määräytyy metallin laadun mukaan, jonka pystymme määrittelemään nähdessämme tuotteen tyypin ja kunnon.

Kupari

Messinki

Onko sinulla ylimääräisiä messinkiesineitä, joita et enää tarvitse? Ostamme kaikenlaiset messinkiesineet työkaluista sisustusesineisiin. Sulatamme ja muovaamme vanhat messinkiesineet harkoiksi, jotka on helppo muokata edelleen halutun kokoisiksi ja muotoisiksi.

Messinki

Alumiini

Ostamme alumiinikaapelit sekä muut alumiinituotteet ja kierrätämme ne asiaankuuluvalla tavalla. Kevyttä ja korroosion kestävää alumiinia käytetään erilaisissa tuotteissa lapiosta laivoihin. Alumiini kiertokulku on käytännössä loputon, joten sen myyminen ja kierrättäminen Retekon avulla on rahakas ekoteko.

Alumiini

Auton katalysaattorit

Myy meille käytetyt katalysaattorit ja teollisuuskatalysaattorit, niin maksamme niistä hyvän hinnan. Käsittelemme katalysaattorit ammattitaidolla ja hyödynnämme niissä olevat metallit viimeiseen hiukkaseen asti. Ostamme laitteita yksityisiltä asiakkailta sekä purkamoilta ja autokorjaamoilta ympäri Suomen.

Katalysaattorit

Auton akut

Muuta käytetty auton akku rahaksi myymällä sen meille. Huolehdimme akun asianmukaisesta ja turvallisesta kierrättämisestä siten, ettei se kuormita luontoa. Voit tuoda tarpeettomaksi jääneet lyijyakut suoraan toimipisteeseemme tai hyödyntää noutopalveluamme.

Akut

Rautaromu

Myy meille ylimääräiset rautaromut ja romuautot pois pihoilta ruostumasta. Romuautoille annamme romutustodistuksen ja lisäksi poistamme ne markkinoilta. Noudamme rautaromun asiakkaan kanssa sovittuna ajankohtana tai vastaanotamme romun paikan päälle tuotuna.

Rautaromu

METALLIROMUN KIERRÄTTÄMINEN

Mikä kaikki lasketaan metalliromuksi?

Metalliromua ovat vaikkapa vanhat kodin remontin yhteydessä poistetut kupariputket, väsähtänyt auton akku, ruostunut polkupyörä, kaasugrilli, tikkaat, kattopelti, alumiinivanteet, vanhat kattilat, tyhjät maalipurkit tai veneen moottori. Ei haittaa, jos metalliromussa on myös muita kuin metallisia osia, kuten puuta tai muovia.

MITEN METALLIROMU KIERRÄTETÄÄN?

Metalliromu kierrätetään sulattamalla romu uudelleen metalliksi. Metallin sulattamista uusiokäyttöön voidaan periaatteessa jatkaa loputtomasti. Samalla, kun pääset romusta eroon ja saat siitä rahaa, teollisuus saa arvokasta raaka-ainetta uusien tuotteiden valmistamiseen.

MINKÄ VERRAN SAAN TUODA METALLIROMUA RETEKON -TOIMIPISTEELLE?

Otamme vastaan kaikenkokoisia metalliromukuormia ja romueriä. Mikä sitten on pieni ja mikä iso romuerä? Pienellä romuerällä tarkoitamme alle 1 000 kg kuormaa, jota kertyy esimerkiksi kotitalouksissa vähitellen. Saat tuoda pienemmänkin määrän kierrätettäväksi, mutta emme hyvitä alle 10€ arvoista romukuormaa. Saat tietenkin tuoda metalliromusi kierrätettäväksi tästä huolimatta.

MIKSI METALLIROMUA KANNATTAA KIERRÄTTÄÄ?

Metalliromun kierrättäminen auttaa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Rauta-, kupari- ja teräsromun käytön lisääminen vaikuttaa ilmapäästöjen ja uusiutumattomien luonnonvarojen käytön vähenemiseen. Kierrätys on myös taloudellisesti kannattavaa, kun se mitä jo on, saadaan uudelleen hyötykäyttöön.

Takaisin ylös